Oogzorgpraktijk Colpa en van Tilborg, specialisten in droge ogenproblematiek.


 Mirjam (M.A.) van Tilborg PhD, optometrist            

Sinds 1995 tijdens mijn laatste jaar van mijn studie optometrie aan de Hogeschool Utrecht heb ik een passie ontwikkeld voor het onderzoeken en beoordelen van oogklachten. Mijn specialisme is vooral het voorste oogsegment en de traanfilm.

Mijn droge ogenpraktijk bestaat al sinds 1997, uit het gehele land en zelfs vanuit andere delen van de wereld, komen mensen met verschillende vormen van droge ogen klachten naar me toe. Ook met een doorverwijzingen vanuit de oogheelkunde.
In mijn praktijk komen veel mensen die al jaren aan het zoeken zijn naar een behandeling en vermindering van hun klachten, vaak heeft men al vele artsen gezien en verschillende therapieën geprobeerd.

Droge ogen kunnen door vele oorzaken veroorzaakt worden, zoals door contactlensgebruik CLIDE (Contact Lens Induced Dry Eye), na laserchirurgie, door een auto-immuunziekte of door een overgevoeligheid of allergie.
Werk gerelateerde droge ogen komen steeds vaker voor en ook op jongere leeftijd. Belangrijk is dat de meeste droge ogen klachten niet helemaal verdwijnen, maar dat de droge ogen klachten beheersbaar gemaakt kunnen worden.
Het normaal kunnen functioneren tijdens dagelijkse activiteiten met minimale oogklachten is het eerste waarnaar gestreefd wordt.
 
Mirjam
MirjamSinds 1997 ben ik verbonden aan de Hogeschool Utrecht als Hogeschooldocent met specialisme; traan-fysiologie, voorste oogsegment en klinisch redeneren.

In 2000 heb ik mijn advies en educatie bureau opgericht en heb vele lezingen en presentaties geven in binnen en buitenland. De laatste jaren ook veelvuldig column gaan schrijven. Deze columns kunt u nalezen, via deze link.

2000 was een vrij druk jaar in dit jaar heb ik mijn diploma advance Ocular Disease and Therapeutics aan de University Waterloo behaald, mijn Fellowship aan de American Association of Optometry en mijn eerste graad onderwijsbevoegdheid.

2004 was mijn start voor mijn master degree aan de City University in London. Dit MSc diploma in ocular science heb ik behaald in 2009.

Afgelopen 16 september 2017 heb ik met succes mijn proefschrift verdedigd, Cardiff University (UK) met de titel " The role of primary healthcare in management of work related dry eye disease in de Netherlands".


Limaatschappen: OVN, ANVC, TFOS, AAO, EAOO
Fellowship: FAAO, FEAOO

AGB code 44100761
KP kwaliteitsregister Paramedici 29908257287